Tälläkertaa!

18.7.12





Irvikissa-mekon kaavoitus ei oikein kaula-aukon suhteen onnistunut, mutta koska päässäni olevassa visiossa sellainen "reikä" kauluksessa näytti upealta, päädyin muokkailemaan mekkokaavaani. Uuden kaavan kokeilun kohteeksi päätyi kangaslaatikossa keväästä asti odotellut Fabriinasta tilattu kukkakangas. Kaavan muokkailu kannatti sillä nyt mekko näyttää siltä miltä se omassa päässä näytti jo viimeksi! (:



Iso nappi, joka on mummolta peritystä nappikokoelmasta, on hämäystä ja sen alla on neppi, jolloin kaula-aukon saa isommaksi mekkoa puettaessa.



Samoihin aikoihin kukkamekon kanssa syntyi hihaton hellemekko omasta vanhasta marimekon topista. (kuvassa näyttää jostain syystä vinolta, mutta todellisuudessa sitä ei kyllä ole :D )



Ongelmana ompeluissa on ollut kokolapun lisäys, kun se ei oikein tunnu sopivan mihinkään. Useinhan kokolappu on niskassa, mutta koska en omista saumuria, on omissa tekeleissä niskaosuus kantauksessa olevan siksak huolittelun jäljiltä (ainakin omasta mielestä) niin epäsiisti, etten ole sinne iljennyt kokolappuja lisäillä. Tämäkin ongelma tuli kuitenkin ratkaistua kun huomasin eräs päivä miehen t-paitoja kuivumaan ripustellessa, että paitojen niskassa on trikoinen "lista" jonka alle kokolapun saa kätevästi piiloon. Samalla "lista" piilottaa ruman siksak huolittelun mikä ainakin minua suuresti ilostuttaa! "Listan" myötä mekot näyttävät huomattavasti viimeistellyimmiltä (: Vähän turhaa näperrystä ehkä, mutta itsestä näin näyttää paremmalta, joten väkerrys on ehdottomasti vaivan arvoista.

Ja joo otsikko on yhteen kirjotettu ihan sinun iloksi Stemena :D

Saattaisit myös pitää

0 kommenttia

Kiitos kommentistasi!